Društvo

U pančevačkoj kovid bolnici danas manje od 150 pacijenata, broj obolelih u Vojvodini u padu

Izvor: 
013info Uto, 21/04/2020 - 09:44U Opštoj bolnici u Pančevu od kovid 19 infekcije trenutno se leči 144 pacijenta, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. To je 15 pacijenata manje od podatka koji je juče na konferenciji za medije u Palati Srbija izneo direktor pančevačke bolnice. Dva pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji.

Broj obolelih od Covid 19 infekcije u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 100 oosba, od kojih je sedmoro na respuratorima..

U isto vreme, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za obolele sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 165, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 40 pacijenata.

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, i na teritoriji AP Vojvodine od danas važi ublažavanje mera zaštite od virusa Covid 19, ali se na  građane apeluje da se i dalje ponašaju odgovorno i primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

 
MarketingNajnovije vesti