Ilustracija / poljoprivredno zemljište

Foto: Pixabay
Društvo

U Pančevu ponuđena 643 hektara na 15 godina

Izvor: 
Dnevnik.rs Čet, 13/01/2022 - 10:46Na području grada Pančeva ponuđeno je 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta koje će se uskoro naći u drugom krugu onlajn licitacije. 

Za razliku od prvog kruga, kada su pravo na učešće imali samo poljoprivrednici sa teritorije Grada Pančeva, sada mogu da učestvuju poljoprivrednici iz cele Srbije. Zemljišta ima u svim katastarskim opštinama, a period zakupa je na 15 godina, dok je cena ostala ista kao što je bila i u prvom krugu.

- Kada dobijemo saglasnost za početak licitacije, na sajtu Grada Pančeva i Uprave za poljoprivredno zemljište biće objavljena i koja je neophodna dokumentacija, a neki datum koji već znamo jeste da će ona trajati do 28. januara, kada imamo otvaranje ponuda - rekla je gradska većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Vladislava Maksimović.

- Rang lista se formira 28. januara i ide po vremenu prijave i po visini licitacije. Mi pozivamo sve poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku, jer moram da napomenem, da od 16.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, mi imamo svega 643 hektara koje očekujemo da stavimo pod ugovore. Mogu da iskoriste priliku za ovaj drugi krug, jer naravno prvi krug uvek ide tek na jesen.

Kako Maksimović dodaje, sam proces licitiranja putem onlajn aplikacije vrlo je jednostavan, a za sve nedoumice mogu se javiti Sekretarijatu za poljoprivredu Grada Pančeva.
MarketingNajnovije vesti