Pančevo, snimak s robne kuće
Društvo

U Pančevu tokom leta radovi na više lokacija

Izvor: 
RTV Pet, 27/05/2022 - 11:01


Na više lokacija u Pančevu u toku su značajni radovi. Počela je izgradnja kružnog toka kod Plinare što će bitno poboljšati saobraćaj i bezbednost u jednom od najfrekventnijih delova grada. U toku je rekonstrukcija Gradskog keja, ulice Cara Lazara za koju su obezbeđena značajna sredstva iz Pokrajinskog fonda a privode se kraju i radovi u najužem centru Pančeva.

Procvat novogradnje u naselju Tesla, blizina šoping centra i supermarketa uticali su na veliku frekventnost saobraćaja u ovom delu Pančeva. Izgradnja kružnog toka kod Plinare olakšaće kretanje vozila i povećati bezbednost.

“Mi planiramo izvođenje radova u tri faze. S tim što nećemo imati zaustavljanje saobraćaja u ovom delu izuzev u 3.fazi na par dana kada budemo spajali podzemne instalacije. Trenutno saobraćaj se odvija u oba pravca jedino što nije moguće isključenje iz ulice Miloša Obrenovića ka Vojvođanskom bulevaru,” kaže Maja Vitman, gradska menadžerka Pančeva.

Rok za završetak izgradnje kružnog toka je kraj avgusta. Do tada trebalo bi da budu privedeni kraju i radovi na Gradskom keju.

“U toku ove nedelje krenuće popločavanje iz pravca Tamiškog mosta I radiće se kabliranje podzemnih instalacija.Odnosno polaganje elektro kablova za postavljanje novih stubova javnog osvetljenja.Takođe ćemo uraditi I oblaganje valobrana ,napraviti prelepo šetalište sa pešačkim I biciklističkim stazama I dodatnim mobilijarom,” dodaje Vitman

U toku je rekonstrukcija ulice Cara Lazara u dužini od 1.410 metara, za koju je značajna sredstva izdvojila Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine. Pored novog koloovoza postavljaju se obostrane pešačko biciklističke staze, nove instalacije I javna rasveta. Ulica će imati više od 500 parking mesta a u planu je i kompletno ozelenjavanje.

Privodi se kraju I rekonstrukcija Trga Kralja Petra I najužeg centra grada.U toku su radovi u blizini Muzičke škole I Kulturnog centra.Već su instalirana dva dečija igrališta a u planu je postavljanje novih klupa I ostalog mobilijara..

Većina radova trebalo bi da bude završena do početka septembra.
MarketingNajnovije vesti