kovid 19 Foto: pixabay
Društvo

U Vojvodini kovid 19 posustaje. U južnom Banatu lokalno žarište

Izvor: 
RTV Sub, 23/05/2020 - 15:33Virus Kovid – 19 u Vojvodini polako posustaje. Osim u Južnom Banatu, gde postoji lokalno žarište, u ostalim delovima pokrajine situacija se polako smiruje. U Kliničkom centru Vojvodine, hospitalizovano je 12 pacijenata, nijedan nije na respiratoru, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj, objavila je Radio televizija Vojvodine.

Podsetimo, prema podacima od četvrtka, u Pančevu je od ponedeljka zabeleženo pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, kao i u Beloj Crkvi u kojoj je 47 osoba do sada zaraženo. Od četvrtka Batut nije menjao podatke.

Iako su pojedini beogradski mediji preneli nezvaničnu informaciju da u Privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu više nema pacijenata, kako nam je potvrđeno u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i u Kliničkom centru Vojvodine, u Hali 1 i u Master hali, još uvek se nalazi 12 osoba koje čekaju negativne rezultate testa na Kovid – 19.

Podsetimo, pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, u izjavi novinarima prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Interne klinike, rekao je da će se tokom naredne nedelje razmatrati mogućnost o zatvaranju svih privremenih bolnica u pokrajini.

 

 
MarketingNajnovije vesti