Društvo

UČESTVUJTE NA FOTO KONKURSU – Budi eko-mobilan!

Izvor: 
GU Pančevo Sre, 17/08/2016 - 09:40I ove godine Grad Pančevo će se nizom akcija priključiti obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti. U susret ovoj nedelji, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i EU info kutak u Nišu i Novom Sadu pozivaju sve građane i građanke Srbije da se prijave na foto konkurs “BUDI EKO-MOBILAN!”.

Pošaljite svoje fotografije koje na kreativan i originalan način prikazuju Vaš stav na temu urbane mobilnosti i zaštite životne sredine: šetnja po parku, u prirodi, po gradu, šetnja sa Vašim ljubimcem ili vožnja biciklom, brodićem, rolerima, skuterom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim alternativnim sredstvom prevoza. Pokažite fotografijom kako se odnosite prema životnoj sredini, koliko je volite i čuvate, pošaljite poruku svojim sugrađanima šta je to što Vama znači, i šta je to što možemo svi da uradimo kako bi doprineli očuvanju kvaliteta vazduha i sredine u kojoj živimo. Svaki dan koji provedete van automobila našoj planeti mnogo znači, i u svetlu borbe protiv klimatskih promena – svi mi možemo lično da doprinesemo da svet u kome živimo bude čistiji, zdraviji i lepši.

Kako bi što više građana bilo motivisano da učestvuje i pošalje autentične fotografije, konkurs je osmišljen tako da su takmičari podeljeni u dve grupe:

1. Kategorija – urbana eko-mobilnost i zaštita životne sredine – učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji

2. Kategorija – moj eko-mobilni ljubimac – vlasnici ljubimaca (uslov je da na fotografiji vlasnik bude sa svojim ljubimcem i da fotografija promoviše mobilnost).

Fotografije sa vašom originalnom porukom, u što većoj rezoluciji, pošaljite do 9. septembra 2016, do 17.00 časova, putem elektronske pošte na adresu [email protected].  Više o uslovima foto konkursa i pravilima učešća možete pročitati ovde.

Nagrade za prvu grupu takmičara: 1 mesto – Bicikl 2 mesto – Roleri 3 mesto – Trotinet

Nagrade za drugu grupu takmičara: 1 mesto – hrana za ljubimce u vrednosti od 120 € (u dinarskoj protivvrednosti) 2 i 3 mesto – oprema za kućne ljubimce

Od 10. do 18. septembra 2016. sve pristigle fotografije biće objavljene na Fejsbuk stranici EU info centra, gde će građani moći da glasaju „lajkovima” za najbolje i najkreativnije fotografije. Iz svake kategorije 10 fotografija sa najviše lajkova ući će u uži krug takmičenja, a dobitnike prve tri nagrade u svakoj kategoriji – biraće stručni žiri. 20. septembra pobedničke fotografije biće javno objavljene na stranici Eu Info Centra.

Najboljih 20 fotografija će biti izloženo u EU info centru u septembru tokom obeležavanja Evropske Nedelje mobilnosti, dok će najboljih osam biti promovisano na jednom vozilu gradskog saobraćajnog prevoza.

Kontakt osoba za dodatna pitanja je Sanja Babić: [email protected], kontakt telefon: 063451416

Evropska nedelja mobilnosti (ENM) je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra i koja ima za cilj da promoviše alternativne vrste mobilnosti u svrhu očuvanja životne sredine. Ove godine nizom aktivnosti u različitim krajevima Evrope, a sa zajedničkom temom „Pametna mobilnost. Jaka ekonomija” ukazuje se na sve veću potrebu da se ulice i gradovi prilagode građanima, a ne automobilima. Kako bi istakli značaj zaštite životne sredine, posebno u svetlu klimatskih promena, Delegacija EU i EU info centar od 12. septembra kreću sa kampanjom „Evropa za zelenu Srbiju” u okviru koje će organizovati čitav niz događaja sa dve osnove teme: klimatske promene i održiva urbana mobilnost.
MarketingNajnovije vesti