Foto: D. B.
Društvo

Ugrožava li sušara Novoseljane? (VIDEO)

Izvor: 
013info Pon, 12/12/2016 - 11:00

Inspekcija u oblasti zaštite životne sredine reagovala je na žalbu stanovnika Banatskog Novog Sela. 

Naime, zbog ponovnog pokretanja firme, poznatije kao "sušara" koja se nalazi u neposrednoj blizini naselja, stanovnici Baštenske ulice svakodnevno su izloženi prašini, zbog koje ne mogu da izađu normalno na ulicu ili da otvore prozore. 

Kako saznajemo od Biljane Đordan, šefa odeljenja za inspekcijske poslove u oblasti zaštite životne sredine, oni su nakon prijave koju su dobili od meštana Banatskog Novog Sela, izašli na teren 6. decembra kako bi se izvršila procena stanja i uradila merenja buke i prašine.

Merenja sprovodi Zavod za javno zdravlje. Uzeti su uzorci na emiteru sušare i gorionicima za gas koji služe za sušenje, rekla je Biljana Đordan.

Ona je objasnila da je firma na koju se maštani žale,  AS-AGRO 99 d.o.o. Banatsko Novo Selo, koja je počela sa radom ove godine u septembru.

Delatnost firme je trgovina na veliko žitom, sirovim duvanom, semenjem i hranom za životinje. Pre preduzeća AS-AGRO 99 d.o.o. na istom mestu postojala je firma po imenu Vazox d.o.o. Banatsko Novo Selo. Ona je zvanično prestala sa radom u septembru 2016. 

Rezultati merenja buke i prašine koji su uzeti 6. decemba biće gotovi za 10 dana. 
MarketingNajnovije vesti