Udruženje novinara Srbije
Društvo

UNS predložio Pančevca za člana Upravnog odbora RTV

Izvor: 
Beta Uto, 13/10/2020 - 13:51Udruženje novinara Srbije je za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) predložilo novinare Muharema Bazdulja i Pančevca Valentina Mika.

Valentina Mika UNS je predložio za člana UO RTV uz obrazloženje da je on "izuzetan poznavalac medijske scene manjinskih zajednica", da je novinar od svoje 19. godine, a zatim i urednik u višejezičnim i manjinskim medijima, istraživač i hroničar prilika u tim glasilima.

„Zahvaljujući njemu svetski istraživači nacionalnih manjina pronašli su i istraživali retke manjinske zajednice u Srbiji“, piše u predlogu UNS-a. Zahvaljujući objavljivanju zanimljivih sadržaja na portalu „Komšijske novosti“ koje uređuje, poznati japanski slavista Motoki Nomaći došao u Ivanovo kod Pančeva da proučava malu zajednicu Bugara Palčena.

„Smatramo da poznavanje manjinskih zajednica i njihovih medijskih potreba, ali i realnih mogućnosti društva, Valentina Mika na najbolji način preporučuje za člana UO RTV-a“, navodi UNS u predlogu, koji je poslat Regulatornom telu za elektronske medije.

 
MarketingNajnovije vesti