Domaćinstvo Vojnov
Manifestacija "U smiraj dana"

Upoznajte Leanku: Turističko blago Deliblatske peščare

Pančevo, Pon, 27/07/2015 - 16:19
Mirjana MarićManifestacija “U smiraj dana” koja se ove godine održava po drugi put i ima za cilj  promociju Leanke kao turističkog lokaliteta Deliblatske peščare, biće organizovana u periodu od 28. do 31. jula.

Ova manifestacija će biti otvorena ekološkom tribinom u utorak, 28. jula, u 19 sati, u Domu kulture Dolovo na kojoj će o ekološkom novinarstvu govoriti novinarka Violeta Jovanov Peštanac, urednica nezavisnog informativnog portala PančevoMojKraj.rs, Marius Olđa iz “Banat šuma” predstaviće zaštićeno područje “Karaš - Nera”, dok će Bojan Vojnov ispred Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad govoriti o organskoj poljoprivredi u službi biodiverziteta.

U sredu, 29. jul, planirana je vožnja biciklovima od Dolova do Leanke, a u četvrtak, 30. jula, biće organizovane edukativne radionice za decu na kojima će učesnici moći da se upoznaju sa pčelarstvom, ovčarstvom i kozarstvom i lekovitim biljem Deliblatske peščare.

Poslednjeg dana manifestacije, u petak, 31. jula, od 17.30, predviđena je šetnja kroz šumu, upoznavanje s lokacijama gde su snimani brojni srpski filmovi i posmatranje zalaska sunca. 

Šetnja peščarom biće završena u bio-etno domaćinstvu Vojnov, gde će biti priređena izložba starih kućnih predmeta. Gosti ove manifestacije biće i vinari iz Dolova koji će izložiti svoja vina, kao i umetnici koji će predstaviti suvenire sa motivima Dolova.

Za samu završnicu manifestacije najavljen je bogat kulturno-umetnički program u organizaciji Doma kulture Dolovo.

 
MarketingNajnovije vesti