Društvo

Uručena novčana pomoć trojkama

Pančevo, Sre, 23/12/2015 - 18:50
Ivana PredićTradicionalni prijem porodica sa trojkama, koje su rođene na teritoriji grada Pančeva upriličen je u sredu, 23. decembra, u kabinetu gradonačelnika Saše Pavlova. Pet porodica dobilo je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 60.000 dinara (20.000 dinara po detetu), a mališanima su uručeni i slatki paketi. Odlukom o finansijskoj podršci porodicama sa decom na teritoriji Grada Pančeva roditelji trojki i četvorki imaju dodatnu jednokratnu pomoć, koju deca dobijaju do navršene desete godine. U toku 2015. godine nije bilo novorođenih trojki, a ovom prilikom novac i paketiće dobila su deca od dve do deset godina. Najmlađi među njima su Vukašin, Nikola i Mihajlo, koji uskoro pune dve godine. Njihova majka Tatjana Jovanov Žarkov kaže da će im pomoć lokalne samouprave mnogo značiti.

„Svaka pomoć je dobrodošla. Uskoro ćemo proslaviti drugi rođendan tako da ćemo deo novca potrošiti na to. Nije lako danas odgajati troje dece, ali to su slatke muke. Najteže je prošlo, prva godina je bila baš naporna i fizički i psihički. Kako su stali na noge sve je mnogo lakše i lepše”, rekla je Tatjana Jovanov Žarkov.

U porodicu Žepša uskoro stiže još jedan član, pa je za Ivanku, majku četvoro dece poklon Grada dragocen.

„Imamo trojke i starijeg sina, a na putu je još jedno dete. Zaposlen je samo suprug tako da nam nije lako. Deca idu u školu i tamo nemamo nikakvu pomoć u vidu popusta za knjige ili ekskurzije”, priča Ivanka Vasović.

Osim pomenutih mališana novac su dobile i porodice Živković, Jezdimirović i Radošević.

Roditeljima i deci obratili su se Suzana Jovanović, članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva. On je izjavio da na ovaj način Grad daje jasnu podršku porodicama sa trojkama i četvorkama, ne samo materijalnu nego i moralnu. Gradonačelnik je istakao da je Pančevu potrebno više ovakvih porodica jer se broj stanovnika u gradu od 2002. do 2011. godine, kada je vršen poslednji popis, smanjio za 3.500.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti