Vanja Udovičić u Omoljici
Društvo

Vanja Udovičić posetio osnovne škole u Jabuci, Dolovu i Omoljici

Pančevo, Sub, 06/07/2019 - 16:20
Aleksandar StojkovićMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je osnovne škole u Jabuci, Dolovu i Omoljici kako bi se uverio u to koliko se pažnje posvećuje školskom sportu, i kakava su ulaganja neophodna da bi se on unapredio.

Udovičić je pohvalio Gradsku vlast u Pančevu, jer je jedna od ratkih u Srbiji koja ulaže više od osam odsto svog budžeta u sport, a bio je zadovoljan onim što je postignuto u Jabuci, Dolovu i Omoljici u sistemu školskog sporta.

- Ovde smo zajedno pokrenuli od starta projekat „Sport u škole“. Pedesetoro dece se bavi besplatno sportom, zajedno ćemo završiti rekonstrukciju terena. Želim da pohvalim da smo ovde danas mogli da vidimo sjajne uspehe đaka koji pohađaju ovu školu, koji su u samom vrhu igara, i predstvaljaće Srbiju na Sportskim igrama mladih u Splitu, rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov istakao je da nakon uspešnih stranih ulaganja u gradu lokalna smaouprava može da se posveti seoskim sredinama. Naglasio je da će akcenat biti na izgradnji sportske infrastrukture koja ne iziiskuje preterno velika sredstva.

Ministar Udovičić najavio je da će republička vlast iz više izvora pomoći rekonstrukciju sportske hale u Jabuci.
MarketingNajnovije vesti