Kanuisti stižu u Pančevo
Društvo

Veslajući 300 kilometara Pančevci koji su Dunavom krenuli iz Bezdana stigli kući

Pančevo, Sre, 28/07/2021 - 19:07
Aleksandar StojkovićPančevački studenti, koji su pre sedam dana krenuli iz Bezdana Dunavom, danas su nešto pre 18 sati stigli Tamišem u Pančevo.

Poslednju turu od Opova do Pančeva prešli su po "paklenih" 40 stepeni.

Od osmorice, koliko ih je krenulo od granice s Mađarskom, u Pančevo su čamcima stigla njih šestorica. Jedno plovilo se oštetilo prilikom odlaska iz Sremskih Karlovaca i ta ekipa je svoj poduhvat morala da završi ranije.

- Bilo je naporno, ali uspeli smo. Sunce nam je bilo najveći problem, rekao nam je Igor Timčenko, jedan od veslača.

Put su počeli iz Bezdana, a stanice su bile Apatin, Bogojevo, Plavna, Čelarevo, Futog, ostrvo kod Sremsih Karlovaca, Krčedinska Ada, Opovo i Pančevo.

- Dokazali smo sebi da možemo, znali smo da ćemo da dođemo šta god da se dešavalo. Imali smo loš Dunav, košavu u lice, mnogo virova, objašnjava nam Igor.

Igor kaže da su posle loma čamca bili u dilemi da li da nastave. Ipak su odlučili da završe poduhvat.

- Posle Krčedinske Ade smo rešili da odemo u Tamiš, hteli smo malo da promenimo ambijent. Prešli smo kanal, morali smo dva puta da prebacujemo čamce preko brana. To nas je poprilično umorilo. Tim kanalom smo ušli u Tamiš. U Opovu smo bili odlično dočekani. Kasno smo pošli iz Opova i eto, veslali smo od pola 11 do sada, ispričao nam je Igor.

Prošle godine veslali su od Pančeva do Golupca. Nekih stotinak kilometara.

- Ići ćemo i sledeće godine. Možda od izvora Tamiša do Ušća. To je oko 354 kilometara, već planira on.

Put je bio dug 300 kilometara. Igor kaže da je sve to bila jedna životna lekcija.

- Ovo je baš bila lekcija. Bilo je raznih doživljaja - recimo jurile su nas mangulice. Imali smo razne domaćine. Svi su ljubazni, samo su običaji drugačiji. Svašta smo naučili na ovom putovanju, zaključio je Igor Timčenko.

Pored Igora Timčenka u ovom poduhvatu učestvovali su Milan Borojev, Luka Basta, Mihajlo Obrenović, David Kovač, Ognjen Gvozdenović, Boris Gardinovački i Strahinja Božović.

Momci preplanuli (pa i izgoreli) od julskog sunca su pokupili svoje stvari, izvadili kanue iz Tamiša i u društvu porodica i prijatelja koji su ih dočekali otišli put kuća na više nego zaslužen odmor.

 

Kanuisti stižu u Pančevo
kanuisti333.jpg

 
MarketingNajnovije vesti