Vežba Crveni krst
Društvo

VEŽBA U PANČEVU: Pripadnici Terenske jedinice Crvenog krsta zbrinula povređene u udesu (FOTO)

Izvor: 
013info Sub, 15/05/2021 - 17:17Terenska jedinica Crvenog krsta Pančevo je danas u tržnom centru BIG sprovela pokaznu vežbu koja ukazala na posledice nepoštovanja saobraćajnih propisa i ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju. U vežbi su osim Terenske jedinice učestvovali i pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljjona, Saobraćajne policije  i Službe hitne medicinske pomoći.

SImuliran je sudar dva putnička vozila sa više povređenih, a pripadnici Terenske jedinice su pokazali vrhunsku obučenost. Reagovali su brzo i sjajno sarađivali s vatrogascima, jedinicom u čiju smo se efikasnost i obučenost više puta uverili.

Povređeni su zbrinuti u najkraćem roku, pružena im je prva pomoć i po dolasku vozila Hitne pomoći predati zdravstvenim radnicima uz opis povreda.

Nakon završetka vežbe prisutni su sve učesnike u vežbi nagradili velikim aplauzom.

Sava Veselinović, koji je vodio tim Terenske jedinice, nije krio zadovoljstvo pokazanim.

- Ono što je bilo važno je da izađemo na teren i da možemo da se odmah sporazumemo, da saradnja teče bez ikakvih problema i da svo povređeni koje smo zatekli budu zbrinuti brzo i efikasno. Ovo je bila pokazna vežba za ljude oko nas - da vide šta može da se desi nepažnjom u saobraćaju, ali isto tako da postoje službe u gradu koje mogu da odgovore ukoliko se nešto tako dogodi, rekao nam je Veselinović.

Zadovoljna prikazanim je bila i sekretarka Crvenog krsta Pančevo Milica Todorović.

- Ovom vežbom volonteri su pokazali spremnost, da u nekom trenutku u saradnji sa ostalim akterima vežbe budu na usluzi građanima ako bude potrebno. Krajnji cilj je da mlade ljude podsetimo da nije baš tako bezbedno sesti za volan i ne razmišljati, da im pokažemo kako izgleda jedna saobraćajna nesreća, kako izgledaju povrede i da je život u jednom trenutku može da se promeni, rekla je Milica Todorović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti