MIlan Bujaković Foto: Goran Nikolić
Društvo

VIDEO Večeras Pančevac Bujke peva u polufinalu Beovizije. Glasaćemo za njega?

Izvor: 
013info Sub, 29/02/2020 - 09:52Pančevac Milan Bujaković u saradnji sa Oliverom Popović iz Sombora u subotu 29. februara pevaće pesmu "Niti" na drugoj polufinalnoj večeri Beovizije 2020. Njihova pesma biče pod rednim brojem 12.

Za ovu pesmu muziku je napisao Petar Pupić koji je takođe Pančevac.

- Ovo je kompletno pančevačka pesma. Imamo samo gošću iz Sombora, inače je cela ekipa iz Pančeva, kazao je Milan za portal 013info u telefonskom razgovoru.

U stvaranju ove pesme učestvovali su i Milan Bjelica, producent, kao i Luka Racić koji nam je poznat iz benda Buč Kesidi.

Pobednik Beovizije biće predstavnik Srbije na ovogodišnem izboru Pesmu Evrovizije 2020. u Roterdamu.

Glasanje u polufinalu

Žiri glasa tako što će izabrati 10 pesama kojima će dodeliti tradicionalne evrovizijske poene 1—8, 10 i 12. Na osnovu zbira poena pet članova žirija rangiraće se pesme tako da ona s najvećim zbirom dobije 12 poena.

Publika će glasati putem telefona, i to tek nakon što sve pesme budu izvedene. Glasanje traje 15 minuta, a s jednog broja telefona može se glasati najviše 20 puta. Pesma koja bude dobila najviše glasova, dobija 12 poena.

U slučaju da dve ili više pesama u konačnom zbiru dobiju isti broj bodova, prednost dobija ona koja je dobila veći broj poena od publike.

Voditelji će, nakon završetka glasanja i na kraju programa nasumično pročitati imena šest finalista — bez objave detaljnih rezultata glasanja i imena članova žirija. Usput će finalisti izvući i redni takmičarski nastupajući broj za finalno veče.

 

 
MarketingNajnovije vesti