Foto: pxhere
Društvo

Više od 300 matematičara na takmičenju u Pančevu – potrebna podrška za nagrade

Izvor: 
013info Čet, 03/02/2022 - 17:52Pančevačka Podružnica Društva matematičara Srbije organizovaće tokom februara takmičenje za 300 učenika, pa je pozvala zainteresovane da pomognu oko obezbeđivanja nagrada za najbolje.

Više od 300 najboljih matematičara Grada Pančeva proveriće svoja znanja 5. i 20. februara 2022. godine na opštinskom takmičenju iz matematike. Ovom takmičenju prethodila su školska takmičenja na kojima je učešće uzelo preko 600 učenika, što ovo takmičenje svrstava u jedno od najmasovnijih. To dokazuje da matematika, iako se često predstavlja kao bauk, pleni đake svojim zanimljivošću.

Takmičenje će se, već tradicionalno, održati u dve osnovne škole „Sveti Sava” i „Jovan Jovanović Zmaj” i u Gimnaziji u Pančevu, a organizacionu pomoć će pružiti Podružnica Društva matematičara Srbije – Pančevo.

Kako Podružnica DMS – Pančevo deluje kao udruženje građana, tj. nije finansirano od države, sa svojim skromnim finansijskim sredstvima nije u mogućnosti da obezbedi nagrade najboljim takmičarima, podsetio je predsednik Podružnice Oliver Petković.

„S obzirom da nam je cilj da afirmišemo status matematike i da joj vratimo značaj u društvu koje zaslužuje želimo da najuspešnije učesnike opštinskog takmičenja nagradimo. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da na pomognu u obezbeđivanju nagrada za najuspešnije takmičare da nam se jave i učestuvuju sa nama u postizanju zajedničkog cilja“, naveo je on.

 

 
MarketingNajnovije vesti