Foto: GU Pančevo
Društvo

Vrtić u Dolovu biće gotov do sredine decembra

Izvor: 
013info Čet, 21/10/2021 - 14:41Gradska menadžerka Maja Vitman i članica Gradskog veća grada Pančeva za obrazovanje mr Tatjana Božić posetile su danas Dolovo i obišle radove na adaptaciji dela OŠ „Aksentije Maksimović“ za potrebe predškolske ustanove koja je nedostajala Dolovu, navodi se na gradskom sajtu.
 
- Dolovo će konačno dobiti svoj vrtić. Nalazimo se ispred Osnovne škole „Aksentije Maksimović“, gde su u toku radovi na adaptaciji dela škole istočnog krila za potrebe vrtića. Veoma smo zahvalni direktorki škole i njenom timu, kao i savetu Mesne zajednice Dolovo, koji se zajedno sa nama pobrinuo da pronađemo rešenje i da konačno dečica u Dolovu imaju svoj prostor. Radi se na adaptaciji pet učionica škole površine 387 kvadrata. Na ovaj način će se građevinskim radovima adaptirati ovaj prostor za potrebe 52 polaznika. Veliko zadovoljstvo nam je da upravo ulažemo u obrazovanje i to smo pokazali tokom niza godina. Što se tiče naselja Dolovo, do sada smo puno uložili u uređenje parkovskih površina, Trg Mita Vukosavljev je isto završen, a ovo je kruna radova u Dolovu. Nakon više decenija i apela samih roditelja, koji više neće morati decu da odvoze za Pančevo, već će imati mogućnost da ostave svoju decu ovde u vrtiću u sklopu škole. Što se tiče samih građevinsko-zanatskih radova, srećni smo da nema velikih zahteva, samim tim ni investicija neće šuno koštati – grad je opredelio sredstva u iznosu od 15.200.000,00 dinara za ovu vrstu radova, a rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana i očekujemo da radovi budu završeni do sredine decembra meseca. Adaptacijom pet učionica škole dobićemo prostor za dve grupe dece, a takođe će imati i odvojene toalete sa više sanitarnih čvorova, zajedničku trpezariju, planirano je da se uradi i perionica, dve sobe za izolaciju, tako da će deca na osnovu samog projekta što je predviđeno pravilnikom za obrazovanje imati sve uslove za bezbedan boravak, izjavila je Maja Vitman.
 
Verica Stošić, direktorka škole istakla je ovim povodom:
 
- Ideja o izgradnji vrtića postoji još od davne 1987. godine. Škola je u to vreme imala preko 1000 učenika. U proteklom periodu, na žalost, broj učenika se smanjio i trenutno imamo 433 učenika. Ideja o otvaranju vrtića i dalje postoji na inicijativu zaposlenih roditelja u saradnji sa mesnom zajednicom. Izvršena je anketa o potrebama za otvaranje vrtića dece uzrasta od 3,5 do 5,5 godina i došli smo do podatka da postoji potreba za dve vrtićke grupe. Grad Pančevo je prepoznao ovu ideju i potrebu sela i na tome im se zahvaljujem. Nadam se da uskoro doći do završetka ovog lepog projekta i da ćemo posle toliko dugo vremena najzad dobiti vrtić.MarketingNajnovije vesti