Foto: Ministarstvo odbrane
Društvo

Vulin u Pančevu: Novi kontigent vojnika priprema se da u Liban ode u februaru 2021.

Izvor: 
FoNet Čet, 13/08/2020 - 14:57

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike pešadijske čete koji se u Pančevu pripremaju za učešće u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu i istakao da Vojska Srbije svoje misije shvata ozbiljno.

„U ovom trenutku u misiji UNIFIL, bez obzira na sve one incidente koji su se dešavali u Libanu, sa zadovoljstvom mogu da kažem da nijedan naš pripadnik nije povređen, nije ugrožen na bilo koji način, svi su zdravi, nemamo inficiranih od virusa Kovid-19, svi su bezbedni i s nestrpljenjem čekaju da se vrate kući”, rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je istakao da se novi kontigent priprema da u Liban ode u februaru, da se vojnici obučavaju i da su spremni za ono što ih očekuje.

„Naše momke i devojke šaljemo na teška mesta, tamo gde je potrebno doneti, osigurati i očuvati mir, ali i na mesta na kojima reprezentujemo Srbiju. U ovom trenutku u misiji UNIFIL, bez obzira na sve one incidente koji su se dešavali u Libanu, sa zadovoljstvom mogu da kažem da nijedan naš pripadnik nije povređen, nije ugrožen na bilo koji način, svi su zdravi, nemamo inficiranih od korona virusa,  bezbedni su i s nestrpljenjem čekaju da se vrate kući“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, „gde god se VS pojavila u mirovnim misijama imali smo samo reči pohvale i samo želju da nas bude više i da ostanemo duže“.

Komandir pešadijske čete koja se priprema za učešće u multinacionalnoj operaciji u Libanu major Zoran Cvejić rekao je da se posle završene selekcije za pešadijsku četu sada u kasarni Narodni heroj Stevica Jovanović, u Pančevu, realizuje individualna obuka.

„Posle završene obuke pešadijska četa se upućuje u Bazu Jug gde će se izvoditi obuka u kolektivnim zadacima“, objasnio je Cvejić.
MarketingNajnovije vesti