Štrudlijada pozivnica
Gastronomske manifestacije

XVI Dolovačka štrudlijada

Pančevo, Uto, 25/08/2015 - 00:20
Mirjana Marić
Manifestaciji će prethoditi dva dana promocije koji će se održati 2. i 3. septembra na Korzou u Pančevu.U subotu, 5. septembra biće održana XVI Dolovačka štrudlijada, manifestacija posvećena tradicionalnom banatskom kolaču – štrudli.

Do današnjeg dana broj prijavljenih udruženja je 23, gde su osim udruženja iz Petrovca na Mlavi, Budisave i Ečke, uglavnom udruženja iz opštine Pančevo, Alibunara i Kovina. Svoje proizvode izložiće i udruženja vinara i medara iz Dolova. Ukupno će biti oko 150 učesnika.

Manifestacija je takmičarskog karaktera, i ove godine takmičarke će moći da predaju uzorke i takmiče se u tri kategorije. To su kategorije Najbolja Dolovačka štrudla, Najbolja Gostinska štrudla i Najlepši štand. Biće dodeljena i specijalna nagrada ‘’Čuvari tradicije’’.

Samoj manifestaciji prethodiće dva dana promocije ovog događaja koji će se održati 2. i 3. septembra na Korzou u Pančevu.

Organizator XVI Dolovačke štrudlijade je Udruženje žena Dolovke iz Dolova, uz finansijsku podršku dobijenu putem projekata od Grada Pančeva, firme Vetrolektrane Balkana iz Beograda, Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Podrška je dobijena od JKP Zelenilo, JKP Vodovod i kanalizacija, Instituta Tamiš, Turističke organizacije Pančevo (u vidu poklona za nagrade) i Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Posetioci XVI Dolovačke štrudlijade imaće priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu gde će prisutne zabavljati Žule, tamburaši i folklorni ansambl. Podršku od lokalnih instutucija pružili su Dom kulture Dolovo, MZ Dolovo i JKP Dolovi.

Žiri koji će birati najbolje štrudle sastavljen je od renomiranih stručnjaka, a propozicije takmičenja možete saznati na stranici Udruženja žena Dolovke Štrudlijada.

Dolovačka štrudlijada je jedina brendirana tradicionalna manifestacija u opštini Pančevo. Uvrštena je u deset najboljih manifestacija u Srbiji i nominovana u tri najbolje manifestacije od strane Privredne komore Srbije. Udruženje žena Dolovke ovu manifestaciju često prezentuje na sajmovima širom Srbije, na kojima njihove štrudle osvajaju brojne nagrade. 

M.M.Veličković
MarketingNajnovije vesti