Sa ddolele zahvalnice Foto: Gradska uprava
Društvo

Zahvalnica Saveta Evrope gradu Pančevu zbog unapređenja u oblasti upravljanja ljudskim resursima

Izvor: 
013info Pon, 27/06/2022 - 17:08Grad Pančevo već četiri godine učestvuje u zajedničkom programu Evropske unije i Saveta Evrope „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“,  s ciljem da unapredi organizaciju rada zaposlenih kao i njihove kompetencije za rad. Tim povodom, predstavnici naše lokalne samouprave nedavno su učestvovali radionici u Aranđelovcu sa kolegama iz drugih jedinica lokalnih samouprava koji su takođe deo ovog Programa.

Radionici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Nacionalne akademije za javnu upravu, Stalne konferencije gradova i opština i predstavnici iz 31 lokalne samouprave koje su uključene u program.

Ocenjeno je da su napravljeni značajni koraci kroz „pakete podrške“ ovog Programa i da se uspešno ide ka cilju modernizacije u skladu sa vrednostima i standardima koji postoje u zemljama Evropske unije, a tiču se upravljanja ljudskim resursima.

U Akcionom planu za sprovođenje Strategije reforme javne uprave u Republici Srbiji za period 2021.-2025. predviđene su aktivnosti razvijanje okvira kompetencija za zaposlene u organima autonomnih pokrajina i jedinicama lokalne samouprave, koje su u fokusu Programa „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“.

Prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava dodeljeni su sertifikati za njihovu posvećenost i učešće u reformskom procesu i dosadašnjem radu na programu.

 

 
MarketingNajnovije vesti