Društvo

Završna tribina projekta "Pokreni društvo"

Pančevo, Uto, 11/09/2018 - 12:06
ConnectingU petak 14. septembra od 11 sati u sali na 9. spratu Gradske uprave održaće se završna tribina u okviru projekta "Pokreni društvo" u organizaciji udruženja Connecting i Centra za razvoj Srbije.

Glavni cilj projekta "Pokreni društvo" je podsticanje aktivizma mladih i njihovo uključivanje u procese rešavanja problema u lokalnoj zajednici. Na tribini će biti predstavljeni akcioni planovi koje su učesnici i učesnice izradili tokom trajanja projekta.

Do sada, kroz dva seminara, dvadeset troje mladih ljudi imalo je priliku da identifikuju aktuelne probleme i daju predloge za njihovo rešavanje, na osnovu čega je izrađeno pet akcionih planova koji se bave ekologijom, inkluzijom, ljudskim pravima, obrazovanjem i uslovima za rad nevladinih organizacija i neafirmisanih umetnika. Takođe, kroz poseban set aktivnosti bili su u mogućnosti da unaprede veštine izlaganja i promocije akcionih planova, koji će kao nastavak projekta biti predstavljeni na tribini i u medijima, a najbolji planovi biće objavljeni u brošuri sa akcionim planovima.

Osim u Pančevu, gde se projektne aktivnosti realizuju uz lokalnu podršku udruženja Connecting, Centar za razvoj Srbije ovaj projekat sprovodi u još devet gradova širom zemlje. "Pokreni društvo" je finansijski podržano od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske.
MarketingNajnovije vesti