Gužva na Pančevačkom mostu
Društvo

Zbog radova u Despota Stefana kod Pančevca saobraćajni kolaps svakog jutra

Izvor: 
Danas Pon, 05/06/2023 - 17:35Svi koji su primorani da putuju preko Pančevačkog mosta ili iz pravca Karaburme do centra grada, bilo da voze kola ili idu gradskim prevozom, svakodnevno se susreću sa neviđenim gužvama i zastojima koji su nastali zbog prokopavanja Bulevara despota Stefana. 

Ugradnja novog energetskog kabla, na čemu Grad radi još od februara ove godine, izgleda je ušla u najnezgodniju fazu, jer se trenutno radi deonica kod isključenja sa mosta ka gradu, pa sugrađani iz Ovče, Borče, Krnjače, Koteža i Pančeva, do centra grada putuju i po dva sata, kako kažu sagovornici Danasa.

Sugrađanka iz Pančeva A. D. priča da automobilom do Slavije putuje dva sata i da će zbog nemogućih gužvi iz kojih nema izlaska razmisliti o nekom alternativnom načinu putovanja na posao umesto vožnje kolima, jer ne može da izdrži kolone ispred i na mostu, koje se jedva kreću.

– Najveći problem mi predstavlja sam Pančevački put i ulazak na most, u dužini od neka tri kilometra, gde se krećete santimetar po santimetar. I kada dođete na most, vi nemate izlaz, ne možete da se izvučete iz te kolone, samo morate da idete napred, svaki dan gledam kako nekome prokuva motor. I nemam drugu opciju da putujem na posao.To možda mogu oni koji rade na Novom Beogradu. Doduše, manje problema imam kada siđem sa mosta, jer zapravo idem pravo, ali oni vozači koji se uključuju u Bulevar despota Stefana, prolaze pakao, objašnjava A. D.

Ona objašnjava da ove sedmice bar može da se vrati sa posla sa manje problema, dok to do prošle nedelje nije mogla.

– Tada je rađena deonica uključenja iz Venizelosove ulice i ista priča je bila u oba smera. Pojedini vozači su tada iznalazili varijante da idu ispod mosta kroz Višnjičku banju, pa da se na drugi način uključe na most, ali ni tu nisu prolazili mnogo bolje. Nečuveno je da tako obimne radove, oko jedinog mosta koji povezuje tolika naselja na levoj obali Dunava sa centrom grada rade tako dugo i bez nekog boljeg plana. Nemam ništa protiv radova, ali zašto nisu angažovali firmu koja radi u tri smene, da se to ranije završi? Ovako, očekuju nas kolapsi celo leto, ogorčena je A. D.

Radovi do kraja septembra

Prema ranijim najavama gradskog Sekretarijata za saobraćaj, radovi u Bulevaru počeli su u februaru ove godine, i rade se po etapama. Precizne informacije i najave planova za trenutne faze radova nije moguće naći,  ali je završetak planiran tek za 25. septembar.

 
MarketingNajnovije vesti