pančevo, sneg, putevi, saobraćaj Foto: JKP Higijena
Društvo

Zbog snega u Pančevu kašnjenja do 15 minuta u gradskom saobraćaju, bez naplate parkiranja danas

Izvor: 
013info Pon, 10/01/2022 - 11:24


Sneg u Pančevu ne prestaje da pada od jutros u četiri sata što je dovelo do usporavanja u gradskom i prigradskom saobraćaju. Radnici JKP “Higijena” rade na čišćenju pešačkih staza i prilaza pešačkim prelazima i javnim ustanovama, kao i na parking-mestima u gradu.

Prema informacijama iz saobraćajnog preduzeća “Pantrasport” saobraćaj se odvija usporenje nego inače.

Kako navode, u Gradu saobraćaj funkcioniše dobro, dok u prigradskom i međumesnom saobraćaju ima kašnjenja do najviše 15 minuta, zavisi od polaska do polaska.

Na Fejsbuk stranici Higijene navodi se da radnici ovog preduzeća od noćas posipaju so i čiste sneg sa pešačkih staza i prilaza pešačkim prelazima i javnim ustanovama.

“Prva smena nastavila je rad treće i u centru i u naseljima. Sledi i posipanje tečnosti za sprečavanje leda ako temperatura pređe u minus”, dodaju u objavi.

Takođe, navode i da će zaposleni u RJ "Parking-servis" čistiti sneg sa parking-mesta u gradu i neće kontrolisati naplatu parkiranja.

“Prioritet čišćenja je I zona, kao i parkirališta blizu bolnice, dispanzera i drugih ustanova”, preciziraju iz Higijene.

Svi državni putevi prohodni

Autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije”.

Trenutno je, kako se navodi u saopštenju prosleđenom medijima, na snazi III stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.

“Naglašavamo da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu. Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa”, navodi se u saopštenju.

Takođe su skrenuli pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.

JP „Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

 
MarketingNajnovije vesti