Elektornska kartica Foto: RFZO
Društvo

ZBOG SPORE ZAMENE ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA: Od Nove godine kod lekara s potvrdom

Izvor: 
Novosti Pon, 12/12/2016 - 14:25

Od 16.12. dokaz da je podnet zahtev za izdavanje knjižice važiće do dobijanja dokumenta.

Svi osiguranici koji su podneli zahteve za zamenu stare, papirne zdravstvene knjižice, i oni koji to učine do 31. decembra, kada ističe rok za podnošenje zahteva za zamenu, do izdavanja nove zdravstvene kartice lečiće se - na potvrdu.

Kako "Novosti" saznaju u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, potvrde o podnošenju zahteva koje se budu izdavale od 16. decembra važiće neograničeno, odnosno sve do izdavanja zdravstvene kartice, dok one izdate pre ovog roka važe samo 30 dana, pa će oni koji u tom roku ne dobiju karticu morati ponovo da stanu u red, ovoga puta za potvrdu. Potvrde se izdaju u filijalama RFZO pojedincima ili firmama za sve zaposlene, pri podnošenju zahteva za zamenu zdravstvene isprave.

Ovo praktično znači da niko ko je podneo zahtev za izdavanje zdravstvene kartice, ali je još nije dobio, nema razloga da strepi kako će ostvarivati pravo na zdravstvenu zaštitu posle 31. decembra, kada najvećem broju osiguranika kojima se knjižice overavaju na šest meseci prestaje da važi overa.

Opširnije na sledećem linku. 
MarketingNajnovije vesti