Terenska _jednica
Održano Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Zlato za podmladak Crvenog krsta Pančevo!

Pančevo, Sub, 28/05/2016 - 21:00
Ivana Predić


Ekipa podmlatka Terenske jedinice „Jovan Milanović“ Crvenog krsta Pančevo (uzrast 2001/2002. godište), osvojila je danas zlato na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći!

Pančevci su se nadmetali sa još 13 ekipa u A ligi, a pehar su doneli u Pančevo posle tri godine. Predavač je bio Sava Veselinović, a pobedničku ekipu činili su: Nataša Vujić, vođa; Ana i Iva Ivanov, čistači; Marija Ljubobratović, Anđela Popović i Anastasija Nikolić, tehničari.

Takmičenje se sastojalo od četiri radna poligona, gde su bile različite supozicije, poput nezgode na radu, nezgode u gimnastickoj sali, nesreća sa putnicima na železnickoj stanici. Postavljen je i KPR poligon, kao i brojni zabavni punktovi.

Pobeda je pančevačkoj zlatnoj ekipi osigurala učešće na Republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će biti u septembru.

Zanimljivo je da je pet od šest članova ekipe sinoć imalo malu maturu, pa su odmah nakon nje trčali do Crvenog krsta da se presvuku i u 6 sati krenu za Suboticu, bez odmora i spavanja.

Ekipa omladine Terenske jedinice „Jovan Milanović“ na istom takmičenju zauzela je peto mesto.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti