Društvo

ŽMIG: Projekat „Vizuelizacija stava"

Izvor: 
Saopštenje ŽMIG Sub, 31/10/2015 - 12:47Organizacija Ženska mirovna grupa – Pančevo u partnerstvu sa Domom omladine Pančevo i saradnji sa grafičkom dizajnerkom Zoranom Komanov, realizuje projekat „Vizuelizacija stava“  uz finansijsku podršku grada Pančeva.

Projekat ima za cilj da doprinese promeni u pravcu formiranja stavova i vrednosti mladih u odnosu na plasirane društveno-medijske standarde ženstvenosti, kroz nakit kao sredstvo komunikacije.

Aktivnosti za mlade: U okviru projekta održaće se 5 radionica za mlade, sa fokusom na mlade devojke i ciljem promatranja stavova i razmišljanja koje mladi imaju o ženstvenosti, a koje plasiraju društvo i mediji. Na radionicama će mladi takođe imati prilike da se upoznaju sa značajnim ženama koje su menjale istoriju i inspirisani njima praviti nakit. Radionice će se održavati vikendima u drugoj polovini novembra 2015.godine u nekom od raspoloživih javnih gradskih prostora. Mladi uzrasta od 15-25. godina se mogu prijaviti na radionice slanjem mail-a na adresu [email protected], sa prijavom koja sadrži : Ime i prezime, mesto, školu, godište, kontakt broj i mail adresu, kao i motiv prijave na radionice. Prijave su otvorene do 12.11.2015.

Ostale aktivnosti projekta:

U novembru 2015. godine ŽMIG će organizovati  Ženski dan koji sadrži besplatne radionice za žene.  U decembru 2015. godine, u okviru međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ ŽMIG će organizovati  izložbu i predstavljanju u dvorani Apolo sa osvrtom na dosadašnje aktivnosti.

Ženska mirovna grupa – Pančevo se bavi unapređenjem i razvijanjem kulture mira, nenasilja i rodne ravnopravnosti - kroz aktivizam, organizovanje i podržavanje žena i devojaka u promeni tradicionalnih rodnih uloga.
MarketingNajnovije vesti