divlja deponija Foto: FB JKP Higijena
Ekologija

Očišćena još jedna divlja deponija u Pančevu

Izvor: 
013info Uto, 18/01/2022 - 17:09U ulici Pere Segedinca u Pančevu zaposleni u JKP “Higijena” očistili su još jednu divlju deponiju, sapštilo je ovo javno komunalno preduzeće.

Iz Higijene ponovo apeluju na sugrađane da se pridržavaju načina na koji treba da tretiraju komunalni otpad, definisan gradskom Odlukom o održavanju čistoće i upravljanju otpadom.

“To znači da se građani koji žive u objektima za kolektivno stanovanje, u zgradama, koriste kontejnerima, a sugrađani koji žive u individualnim domaćinstvima da komunalni otpad odlažu u svoje kante i iznose ga prema važećem rasporedu odnošenja”, precizira se u objavi ovog preduzeća na društvenoj mreži Facebook.

Kabasti otpad, kako navode, uvek treba odneti na Staru deponiju.

Divlje deponije po Pančevu i ostalim gradovima u Srbiji, nisu retkost. Prema podacima koji se nalaze u Registru divljih deponija, u Srbiji ima skoro tri hiljade prijavljenih divljih deponija.

Agencija za zaštitu životne sredine (SEPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom životne sredine prošle godine su pokrenuli aplikaciju “Ukloni divlju deponiju”, preko koje svi građani mogu lako i anonimno da daju svoj doprinos evidentiranju lokacija divljih deponija u Srbiji.

Mobilnu aplikaciju “Ukloni divlju deponiju” možete preuzeti OVDE.

 
MarketingNajnovije vesti