Radnici izlaze iz Azotare Pančevo
Ekonomija

AZOTARA PANČEVO: Sindikati protiv stečaja – država i dalje ne čuje argumente

Pančevo, Sub, 14/07/2018 - 10:48
Vladimir ĐokovićVeć 8 dana koliko je prošlo od obelodanjivanja da je Ministarstvo privrede predložilo stečaj za Azotaru tamošnji sindikati su akciji. U ponedeljak su bili na sastanku u Ministarstvu privrede, u sredu podneli zahtev predsedniku Vučiću da ih primi, a u petak su uspeli da se izbore da argumente protiv stečaja iznesu i članovima radne grupe Vlade Srbije za petrohemijski kompleks koji kontroliše i rad Azotare. Za ponedeljak najavljeno je okupljanje radnika Azotare koji su protiv stečaja i dolazak Dušana Bajatovića direktora Srbijagasa.

- Radnici će se okupiti. Dolazak Bajatovića najavljen je za 11 sati. Radnici će ga sačekati, a onda će tim Azotaraca sa njim razgovarati. Tokom dana, posle sastanka, sve će očekujemo biti jasnije. I na sastanku radne grupe u petak, gde smo prisustvovali na naš zahtev, predočili smo kakva je situacija u Azotari. I tražili da neko od državnih organa – Vlade Srbije ili ministarstava- dođe i objasni radnicima šta se to desilo oko stečaj.  Nisu nam dali nikakva uveravanja da će doći. I dalje  insistiramo na razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerkom Brnabić. I da neko dođe u Azotaru i  Azotarcima objasni  zašto su predložili stečaj, kaže Gradiša Živanović, predsednik Samostalnog sindikata Azotare.

On kaže da je valjda svima poslednje nedelje postalo jasno da Azotarci neće stečaj.

- Planiramo da u ponedeljak delagacija sindikata zatraži od Privrednog suda u Pančevu taj predlog o stečaju koji je podnelo Ministarstvo privrede. Lično ćemo ići u sud da taj dokument dobijemo, najavljuje Živanović.

 

Gradiša Živanović, sindikat Azotare
gradisa_zivanovic.jpg

 

Stečaj u Azotari poslednje nedelje postao je u medijima tema od nacionalnog značaja. Ipak izjavu je od funkcionera vlasti dao samo ministar energetike Aleksandar Antić.

- Iako su Azotarci uspeli da objasne da stečaj nije dobro rešenje ni za nas ni za državu predstavnici države Srbije se oglušuju. Za sada ostaju pri predlogu stečaja. Jedan od mogući zakonskih opcija o kojima razmišljamo je i štrajk, zaključio je Gradiša Živanović.
MarketingNajnovije vesti