Ekonomija

BAJATOVIĆ OBJAVIO FAJRONT: Pančevačka Azotara ide u stečaj (VIDEO)

Izvor: 
013info Pon, 16/07/2018 - 13:55Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, većinskog vlasnika Pančevačke Azotare, danas je nakon sastanka sa predstavnicima radnika i menadžmentom Azotare najavio da će stečaj u ovu veliku fabriku biti uveden. On je savetovao radnicima da prihvate socijalni program.

- Šta je moj savet u pogledu socijalnog programa? Prethodnih devet godina, Srbijagas je bio uz vas, ja bih uzeo socijalni program! Ako dođe do dogovora sa strateškom partnerom, pomoći će Srbijagas, rekao je Bajatović. 

Bajatović je predložio da otpremnina bude 200 evra po godini radnog staža, 100 evra će nadoknaditi Azotara uz pomoć Srbija glasa - plus, dakle ako je 7.000 prosek Srbijagas će nadoknaditi još oko 3.000 evra.

Direktor Srbijagasa je rekao i da stečajni postupak neće biti pre 15. avgusta. Takođe je obećao da će do uvođenja stečaja radnici primati plate kakve su i do sada primali.

Po završetku stečajnog postupka, fabrika će biti ponuđena na prodaju, dodao je on.

Ne možemo da razgovaramo sa strateškim partnerima, zbog dugovanja, izjavio je Bajatović, objasnivši kako se trenutno koristi proces privatizacije da se u narednih mesec dana sprovede socijalni program. 

Biće ostavljeno dovoljno novca za konzervaciju fabrike, a ako proizvodnja ponovo bude pokrenuta, Bajatović je najavio da na posao neće biti vraćeni svi radnici. 

Nakon obraćanja Bajatovića, koje možete pogledati u našem video prilogu, radnici su se povukli u menzu na dogovor. Po izlasku iz menze, saopštili su da nikakav dogovor nisu postigli i da će nas o daljim akcijama obavestiti.

Radnici Azotare jutros su se okupili kod glavne kapije fabrike.

 
MarketingNajnovije vesti