Brose logo
Ekonomija

Brose: Držimo se planiranih investicija u Pančevu

Izvor: 
Tanjug Čet, 22/10/2020 - 12:30


Kompanija Brose, koja investira 120 miliona evra u lokaciju u Pančevu, čak i u krizi uzrokovanoj korona virusom drži se planiranih investicija, saopšteno je danas iz te nemačke kompanije.

"Građevinski radovi brzo napreduju. Završetak radova je planiran za proleće iduće godine, a proizvodnja bi trebalo da počne u avgustu 2021. godine", navodi se u tekstu koji je Brose danas objavio.

Kako je navedeno, kompanija Brose se prijavljuje za porudžbine za električne motore i elektronske proizvode kako bi do 2025. godine ostvarila prihod od 440 miliona evra u Srbiji a to podrazumeva otvaranje 1.100 radnih mesta u razvoju, prodaji, kupovini i proizvodnji.

U Pančevu Brose planira visoko automatizovanu proizvodnju koja će obuhvatati i proizvode elektronike gde će narednih godina biti zaposleno oko 900 ljudi, dok će do 2025. godine imati i razvojni centar gde će 200 inženjera razvijati nove proizvode za električna vozila.

Brose je u Srbiji već pozvao da se prijave za zapošljavanje zainteresovani da pomognu u oblikovanju mobilnosti budućnosti.

Brose grupa razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vrata i sedišta za vozila, kao i elektromotore i elektroniku, uključujući upravljače, kočnice, menjače i hladnjak.

Prošle godine imala je oko 25.000 zaposlenih na 65 lokacija u 24 zemlje i ostvarila prodaju od 6,2 milijardi evra.

Kako se navodi svaki drugi automobil na svetu opremljen je najmanje jedinim Brose proizvodom.
MarketingNajnovije vesti