Ekonomija

Epidemija odložila start Termoelektrane - toplane Pančevo

Izvor: 
Beta Pon, 19/10/2020 - 12:53


Pandemija korona virusa odložila je početak rada Termoelektrane-toplane Pančevo, a ne kašnjenje gradnje gasovoda Turski tok u Bugarskoj, rečeno je u ruskom Gasprom energoholdingu za portal Energija Balkana, precizirajući da su posvećeni prevazilaženju svih nastalih poteškoća i da nameravaju da obezbedi puštanje elektrane u rad u prvoj polovini 2021. godine po ranijem planu TE TO Pančeva, čiji su investitori Gasprom i Naftna idustrija Srbije (NIS), trebalo je da počne da radi krajem ove godine. 
 
Na pitanje kada se planira početak najavljene gradnje termoelektrane u Кragujevcu u Gasprom energoholdingu su rekli da se trenutni radi procena tog projekta i analiziraju neophodni uslovi za njegovu realizaciju.
Gasprom energoholding razmatra i druge projekte na teritoriji Srbije, uključujući izgradnju termoelektrana koje rade na gas i na obnovljivim izvorima energije. 
 
"Trenutno se sprovodi procena perspektive ovih projekata i vode se pregovori sa potencijalnim partnerima", naveli su u toj ruskoj kompaniji.MarketingNajnovije vesti