Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov
Ekonomija

GRADONAČELNIK PAVLOV: Za Azotaru privatizacija posle stečaja – za Petrohemiju rešenje sa NIS-om

Pančevo, Ned, 25/11/2018 - 13:14
Vladimir ĐokovićUpitan da prokomentariše razvoj situacije oko Azotare koja je od ovog leta u stečaju i Petrohemije za koju se rešenje najavljuje za proleće sledeće godine gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov podsetio je da je u vreme kada je stupio na funkciju rekao da će biti zadovoljstvo ako se u Pančevu održi stepen zaposlenosti pošto bude urađena reorganizacija u prvom redu Azotare i Petrohemije, a zatim i NIS Rafinerije nafte.

jer nova tehn ne podrazumeva povećanje broja zaposlenih, mada ima poz efekte

- Nažalost Azotara je otišla u stečaj. Naša informisanost ograničena zbog vlasničke strukture  a lokalna samouprava ne učestvuje u upravljanju Azotarom. Gotovo sam siguran da stečaj Azotare nije samo ekonomska kategorija. Jeste ekonomski imajući u vidu dugogodišnje negativno  poslovanje, troškove opstanka i funkcionisanja Azotare jer već dugo nismo socijalna država, a održavanje je bilo skupo za državu. Mislim da je stečaj dobra faza ka nečemu što se zove dobra privatizacija. Kada ovo kažem nemam neke konkretne informacije kojima bih to mogao da potkrepim. Ali siguran sam da će doći do dobre i ozbiljen privatizacije Azotare. Ne mogu da limitiram vremenski period. A to će značiti da će dobar broj ljudi sa iskustvom rada u hemijskoj industriji -  da se vrati na posao u Azotaru,izneo je očekivanja oko Azotare Saša Pavlov.

Što se Petrohemije tiče, a Pavlov je svojevremeno bio i generalni direktor ove državne kompanije, ocena je da je poslednjih godina ona imala bolje poslovne rezultate zahvaljujući kretanju cena nafte a Petrohemijini proizvodi su berzanska roba.

- Siguran sam sada, kao i kad sam bio direktor Petrohemije, pogotovo što je sada odnos ove kompanije i lokalne samouprave na mnogo boljem nivou nego onda, da zajedničkim snagama pre svega u saradnji sa NIS-om i rafinerijom, jer bez njih nema dobrog rešenja a siguran sam da to naš predsednik i naša vlada dobro znaju, i da će se kroz tu interakciju dobre energije naći najbolje rešenje za Petrohemiju, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

 
MarketingNajnovije vesti