Verbic Foto: Twitter
Ekonomija

Isplata pomoći prosvetarima do kraja godine

Izvor: 
Beta Sre, 07/10/2015 - 22:07Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je u sredu, 7. oktobra da je prema ranijem sporazumu sa predstavnicima sindikata prosvetnih radnika rok za isplatu jednokratne pomoći do kraja godine.

"Naravno da treba da dobiju pomoć prosvetni radnici. O tome smo se davno usaglasili, samo je pitanje tehničko kada i kako to uraditi. Ja sam siguran da ćemo ispuniti obećanje", rekao je Verbić novinarima u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Govoreći o uvođenju platnih razreda koje su zahtevali prosvetni radnici tokom višemesečnog štrajka, Verbić je rekao da se oni rade za ceo javni sektor.

"Sindikati u prosveti, i samim tim svi prosvetni radnici, su uradili svoj domaći zadatak. Mi smo uradili sve što se od nas tražilo. Napravili smo katalog zanimanja, dali naš predlog kako treba da izgledaju platne grupe, napravili smo Pravilnik o stručnom usavršavanju i napredovanju nastavnika. Problem je kako to uskladiti sa ostalim sektorima koji se finansiraju iz budžeta", naveo je Verbić.

On je kazao da je "potrebno pravo i ozbiljno rešenje za plate" u svim delatnostima koja se finansiraju iz budžeta i naglasio da tog rešenja za sada nema.
MarketingNajnovije vesti