ZF Pancevo fabrika
Ekonomija

Javni poziv radnicima ZF-a da formiraju sindikat

Pančevo, Čet, 15/10/2020 - 10:03
Vladimir Đoković


Iz granskog sindikata industrije, energije i rudarstva – sindikalne centrale Nezavisnost upućen je javni poziv zaposlenima ZF-a u Pančevu da im se obrate i zajedno formiraju sindikat u filijali ove nemačke multinacionalke koja radi u oblasti proizvodnje delova za autoindustriju.

„Zaposlenima u "ZF Group"-Pančevo, poštovane kolege, obraćam Vam se u ime Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva (IER) Nezavisnost. Naš sindikat je reprezentativan na nacionalnom nivou (imamo 40.000 clanova) i deo smo međunarodne asocijacije sindikata "IndustriALL", koja okuplja preko 40 miliona članova iz delatnosti industrije, širom Evrope i celog sveta. Takođe i u Nemačkoj, matičnoj zemlji ZF-a. Imamo odličnu saradnju i sa Nemačkim sindikatima. Imamo volju i nameru da organizujemo sindikat u kompaniji u kojoj radite“, navodi se u javnom pozivu potpredsednika ovog sindikata Zorana Pantelića.

Dodaje se da je cilj delovanja sindikata  da se zaposleni udruže u slobodan, radnički sindikat kako bi pregovorima sa poslodavcem postigli bolje uslove za rad i bolji standard, kao što to rade svi pravi Evropski sindikati.

Napominje se da članovi sindikata imaju besplatnu pravnu i svaku drugu pomoć, ako zatreba, i naglašava da je sve oko osnivanja i rada sindikata je obaveza centrale sindikata.

„Ukoliko imate pitanja ili želite da razgovaramo na ovu temu slobodno mi se javite u inbox, a mogu Vas i pozvati telefonom da razgovaramo. Ukoliko Vi i Vaše kolege želite, možemo doći u Pančevo i direktno razgovarati o svemu“, zaključuje se ovaj javni poziv zaposlenima u ZF-u.
MarketingNajnovije vesti