TeTo
Ekonomija

NIS otkrio detalje o radu TE-TO Pančevo

Izvor: 
013info Pon, 01/08/2022 - 13:31Što se TE-TO Pančevo tiče, jedine savremene gasne elektrane u Srbiji, primopredaja priključno razvodnog postrojenja EMS AD-u očekuje se tokom avgusta ove godine. NIS je još objavio da je Od 15. do 18 marta uspešno izvršeno ispitivanje pouzdanosti rada elektrane u trajanju od 72 časa. A zatim od 12. do 15. aprila završena su uspešno i garantna ispitivanja kojim su dokazani garantovani parametri elektrana.
 
"TE-TO Pančevo je prihvatila izveštaj o garantnim ispitivanjima. Elektrana je dobila odobrenje za probni rad za sva pojedinačna postrojenja zaključno sa parno-turbinskim postrojenjem 12. aprila ove godine. Elektrana je od tog datuma spremna za rad na instalisanoj snazi", navodi NIS.
 
Još 17. maja dobijena je upotrebna dozvola za dalekovod, a tokom juna izvršen je pregled priključno razvodnog postrojenja (PRP). 
 
"U toku je priprema izveštaja komisije za tehnički pregled objekta sa predlogom za izdavanje upotrebne dozvole za fazu 4 – Interkonekcije", stanje opisuje NIS.
 
 
 MarketingNajnovije vesti