Ekonomija

Otvorena nova proizvodna linija sterilnih setova za jednokratnu upotrebu

Izvor: 
013info Pon, 21/09/2015 - 14:37Danas, 21. septembra je kompanija "ALM Nonwoven Manufacturing Doo" pustila u rad novu prozvodne liniju sterilnih setova za jednokratnu upotrebu namenjenih za čiste sobe. Kompanija posluje na teritoriji grada Pančeva sa kontinuiranim razvojem na ovaj način postaje jedina srpska firma sa radnicima iz Srbije koja će proizvoditi odeću za čiste sobe.  

U „ALM-u" trenuntno je zaposleno 86 šivača i krojača. To su, uglavnom radnici koji su posle zatvaranja velikih tekstilnih pogona u Pančevu, ostali bez posla. Otvaranju nove proizvodne linije prisustvovali su generalni direktor kompanije Mauro Lodola i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

„Do sada smo u proizvodne pogone uložili preko 400 000 evra. Zadovoljni smo poslovanjem i našim radnicima. Nadam se da će nam novi pogon biti uspešan i da ćemo dalje razvijati proizvodnju, što će nam omogućiti zapošljavanje novih radnika." - rekao je Mauro Lodola, generalni direktor „ALM-a".

„Bili smo svedcoci, bićemo verovatno i svedoci u nekom narednom periodu, otpremnina, racionalizacija broja zaposlenih u glomaznim i prevelikim sistemima. Želimo tim ljudima da pružimo programe da mogu da privređuju i zarađuju, a ne da te otpremnine budu socijalna kategorija." - rekao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Svečanosti povodom puštanja u rad nove proizvodne linije prisustvovali su i predstavnici još jedne firme iz Italije, koji su najavili za 1, novembar otvaranje proizvodnog pogona u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti