Potpisivanje Brose Pančevo
Ekonomija

PANČEVO: Broze dobio na poklon zemlju u Severnoj zoni, u januaru 2021. počinje proizvodnja

Izvor: 
013info Pet, 15/11/2019 - 11:30

Danas su u Gradskoj upravi Pančeva predstavnici nemačke kompanije Broze (Brose) i Republičlke direkcije za imovinu potpisali ugovor o poklonu 23 hektara zemlje u Severnoj poslovnoj zoni za izgradnju pogona ove bavarske firme. Investicija će biti vredna okjo 180 miliona evra.

Ugovor su potpisali direktorka Direkcije Nevenka Zeljković i Niklas Bejes, direktor Brozea za Srbiju u prisustvu predstavnika nemačke direkcije te kompanije i graonačelnika Pančeva Saše Pavlova.

Bejes je izjavio da se planira da u novembru naredne godine prve mašine biti unete u buduće proizvodne pogone, u januaru 2021. Će biti proizvedeni prvi elementi za motore, a u avgustu iste godine postignut pun kapacitet proizvodnje.

Dodao je kako će do 2026. godine Broze zaposliti 1.100 radnika od čega će polovina biti inženjeri.

S obzirom na dosadašnja iskustva sa Vladom Srbije i gradskim vlastima u Pančevu ne sumnjam da će taj plan biti ostvaren. Zahvaljujući odlinoj saradnji sa vlastima ka I zbog čijnejnice da Srbija ima odlične tehničke fakultete s koijih odmah možemo da regrutujemo kadar za nove pogone odlučili smo da dođemo ovde”, rekao je Bejes.

Dodao je kako Pančevo ima industrijsku istoriju i privredu koja može da ih podrži u radu, i istakao kako su svi dogovori o realizaciji investicije tekli brzo i glatko.

Gradonačelnik Saša Pavlov ocenio je da je ovo “veličanstven dan” za Pančevo. Istakao je kako je najvažnije to što će polovina zaposlenih biti visokokvalifikovani radnici, a najveći broj će ih raditi u proizvodnji.

“Prosek plata biće 1.800 evra, što će doprineti ne samo boljem životu u Pančevu, nego i tome da mladi ostanu u Srbiji.  Istakao bih i činjenicu da će Broze ovde izgraditi istraživački centar, a ko to radi šalje jasan signal da ovde namerava da ostane”, rekao jke Pavlov.

Dodao je da je ova investicija šansa za jnaša mala i srednja preduzeća koja je pozvao da se uključe u buduću proizvodnju.

 

 
MarketingNajnovije vesti