Gradska uprava
Ekonomija

Pančevo će se zadužiti 613 miliona dinara za kapitalne investicije

Izvor: 
013info Čet, 09/03/2023 - 10:44Na sednici Skupštine grada Pančeva koja je održana u utorak, 7. marta, odbornici su usvojili prvi ovogodišnji rebalans budžeta za 2023. godinu, kao i odluku o kreditnom zaduženju grada od 613 miliona dinara, za koje je Ministarstvo finansija dalo saglasnost. Taj iznos biće prosleđen u kapitalne investicije.

Za rekonstrukciju Ulice Dimitrija Tucovića planirano je u 2023. i 2024. godini da se izdvoji 400 miliona dinara. Jedan deo će biti finansiran iz kredita, a ostali delovi iz budžeta.

Druga kapitalna investicija koja će biti finansirana iz kreditnog zaduženja je druga faza rekonstrukcije Ulice Mihaila Obrenovića. Naime, prvo će se završiti rekonstrukcija Josifa Marinkovića, gde su radovi u toku i koja je paralelna sa Ulicom Mihaila Obrenovića, pa će se onda krenuti u realizaciju. 

Deo sredstava iz kreditnog zaduženja biće uložen u izgradnju fekalne kanalizacije u naselju Karaula. Za ovu investiciju će biti utrošeno 290 miliona dinara. Jedan deo će biti finansiran iz kredita, a drugi deo iz sopstvenih sredstava i drugih izvora finansiranja.

Pored toga, biće izgrađena i kišna kanalizacija u pojedinim ulicama u naselju Strelište i jedna pumpna stanica koja je neophodna za funkcionisanje kišne kanalizacije u ovom naselju. Za ovu namenu biće utrošeno 120 miliona dinara. U pitanju su Ulica Dušana Petrovića Šaneta, deo Stevana Sremca, kao i deo Ulice Ive Andrića. 

U naredne dve godine biće  izdvojeno 600 miliona dinara za izgradnju dva nova vrtića na teritoriji Pančeva, čime će biti obezbeđeno minimum 400 novih mesta za najmlađe.
MarketingNajnovije vesti