Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: Desetodnevni štrajk upozorenja u Petrohemiji

Izvor: 
013info Sre, 12/08/2020 - 15:33Odbor Samostalnog sindikata HIP - Petrohemije saopštio je da je na sastanku koji je održan 10.avgusta doneo Odluku o desetodnevnom Štrajku upozorenja.

Formiran je Štrajkački Odbor na čelu sa predsednikom Organizacije Samostalnog sindikata HIP-“Petrohemije” Novicom Kocićem.

Glavni zahtev je povećanje osnovne cene posla, koja nije povećavana već 11 godina, ali iz Sindikata kažu da ne znači da neće biti novih zahteva po svim gorućim pitanjima koja su bitna i utiču na normalan i bezbedan rad zaposlenih.

Na snazi su posebne mere zaštite od COVID-19, postoje Uredbe koje regulišu na koji način i koliko ljudi može da se okupi na jednom mestu, a da ne ugrožavaju bezbednost drugih ljudi. Samostalni sindikat će ispoštovati sve odredbe Zakona o štrajku i sve uredbe koje su donete od strane nadležnih organa.

- Stoga upozoravamo zaposlene da je Odluka koja je doneta na Odboru da na Štrajku upozorenja učestvuju samo petoro ljudi, tj. članovi Štrajkačkog Odbora. Razlog za donošenje ovakve Odluke je da se ne sme dozvoliti da se nađe bilo kakav razlog koji bi bio povod da se Štrajk upozorenja zabrani, i proglasi kao nezakonit. Na današnjem sastanku sa generalnim direktorom i članovima tima poslodavca obašteni smo da ne postoji mogućnost da se nešto uradi po pitanju povećanja zarada sve dok se ne formira Vlada Republike Srbije, jer nema sa kim da se razgovara po tom pitanju, kaže se u saopštenju odbora.

Štrajkački Odbor nije prihvatio ovo obrazloženje, pa samim tim nastavlja sa svojim aktivnostima u skladu sa Odlukom Odbora Samos. sindikata HIP - Petrohemije.
MarketingNajnovije vesti