Gradska uprava
Ekonomija

PANČEVO: Dodeljeni podsticaji za zapošljavanje korisnika u okviru projekta „Odskočna daska“

Izvor: 
013info Uto, 29/11/2022 - 09:19U okviru mere ekonomskog osnaživanja i unapređenja zapošljivosti korisnika projekta „Odskočna daska“, sproveden je Javni poziv za dodelu podsticaja poslodavcima radi zapošljavanja korisnika.

Sa tri poslodavca koja su za takvim angažovanjem iskazali potrebu i ispunili uslove Javnog poziva zaključeni su ugovori o dodeli podsticaja, odnosno tri korisnice projekta zaključiće sa poslodavcima ugovore radi obavljanja poslova krojačice/šivačice, pomoćne radnice/anketarke odnosno higijeničarke.

U narednih pet meseci, odabrani poslodavci će imati priliku da unaprede svoje poslovanje, nabave radne materijale/opremu potrebnu za ova radna mesta, a korisnice projekta će imati priliku da uvećaju prihode svojih porodica, kao i da steknu praktična znanja, veštine i iskustvo u okviru svog angažovanja, navedeno je na gradskom sajtu.

Vrednost ove mere podrške po Javnom pozivu iznosi ukupno 6.327 evra.

Projekat „Odskočna daska“ finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ sa 421.420 evra, a sufinansira Grad Pančevo sa 124.273 evra.

ODLUKA KOMISIJE
MarketingNajnovije vesti