Ekonomija

PANČEVO: Još 12 objekata do kraja stečaja “Trgoprodukta”

Pančevo, Uto, 11/12/2018 - 09:00
Vladimir Đoković











Stečaj “Trgoprodukta” traje već 8 godina. Od ukupno priznatih 631 milion dinara duga “Trgoprodukt” je do sada uspeo da isplati 218 miliona dinara što je 34,6 odsto. Isplaćeni su u punom iznosu poverioci iz prvog i drugog isplatnog reda dok je procenat u trećem isplatnom redu veći od 31 odsto.

Do sada “Trgoprodukt” u stečaju prodao je 15 objekata (među kojima su i Robna kuća i kompleks Hladnjača na Novoseljanskom putu) a 14 lokala je kroz proces restitucije vraćeno vlasnicima. Po sudskim presudama i u postupku vraćanja u gradsku svojinu je 6 objekata. A za još tri lokala nije još uvek završen proces restitucije.

Kako objašnjava poverenik stečajnog upravnika Slobodan Lazić još najmanje 12 lokala će biti ponuđeno na prodaju. Najpre 2 kod kojih je posle legalizacije u toku postupak uknjiženja pa će ubrzo uslediti prodaja. Još 8 lokala je u sudskom sporu u kome se utvrđuje status. A za dva lokala se priprema prodajna dokumentacija. “Trgoprodukt” u stečaju pokušava da dokaže prava i na još dva lokala ali to je na dugom štapu. Neizvesno.
 

“Biću zadovoljan ako do kraja stečaja bude ukupno isplaćeno više od 40 procenata duga poveriocima. Najkrupnija imovina, od koje najviše očekujemo, je stovarište “Građevinar” na Bavaništanskom putu. Tu se vodi sudski spor u kome očekujemo uspeh i krupne prihode sa kojima bi uspeli da dostignemo tih 40 posto isplaćenog duga” – zaključuje Slobodan Lazić.

 







Marketing



Najnovije vesti