Sajam Automehanika Frankfurt Foto: promo
Ekonomija

Pančevo na sajmu Automehanika u Frankfurtu

Pančevo, Pet, 07/09/2018 - 13:34
Aleksandar StojkovićVelike potencijale u sektoru prateće automobilske industrije Vojvodina će prikazati na sajmu Automehanika (Automechanika), koji se od 11. do 15. septembra održava u Frankfurtu.

U skladu sa Sporazumom o zajedničkom nastupu na međunarodni sajmovima (novembar 2017), nastup na ovom sajmu zajedno pripremaju Pokrajinska vlada, Razvojna agencija Vojvodine, gradovi Novi Sad, Pančevo, Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Vršac, Kikinda, kao i Fakultet tehničkih nauka, Privredna komora Vojvodine i firme iz sektora prateće automobilske industrije.

Uvažavajući činjenicu da je ove godine nemačka kompanija „ZF Friedrichshafen AG’’, lider u proizvodnji delova za automobilsku industriju, započela realizaciju investicionog projekta u Severnoj poslovno-industrijskoj zoni u Pančevu, kao i da je ovaj projekat Vlada Republike Srbije proglasila projektom od značaja za Republiku Srbiju, Grad Pančevo će sa svojim predstavnicima, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim, biti grad domaćin zajedničkog nastupa gradova Vojvodine na sajmu Automehanika u Frankfurtu.

Sajam „Automechanika“ je vodeći svetski sajam za automobilsku i prateću automobilsku industriju, koji se od 1971. održava svake druge godine, a koji posećuju proizvođači automobila, automobilskih delova, komponenti i sistema iz celog sveta.

Kako je sektor prateće automobilske industrije jedan od sektora sa najviše potencijala za razvoj AP Vojvodine, u kojem je samo u stranim kompanijama zaposleno 23 hiljada, a samo za poslednje dve godine oko 12.000 ljudi, odabran je kao pravo mesto da Vojvodina predstavi svoje potencijale unutar ovog industrijskog sektora. Nastup na ovom sajmu omogućiće pristup proizvođačima automobila i autodelova, kako preko domaćih kompanija koje su suizlagači i koje bi mogle biti dobavljači svetski poznatih kompanija, tako i promocijom privrednih i investicionih potencijala Vojvodine.

Izložbu i pokrajinski štand će posetiti i delegacija AP Vojvodine, na čelu sa predsednikom Pokrajinske vlade, Igorom Mirovićem.

 
MarketingNajnovije vesti