Foto: wikimedia
Ekonomija

PANČEVO: Otkaz za predsednika sindikata i još 12 zaposlenih

Pančevo, Uto, 24/07/2018 - 08:48
Vladimir ĐokovićU četvrtak u Utva avioindustriji žurno se završavala sistematizacija. U petak direktor Vuk Perić podelio je 13 otkaza. Tehnološki višak. Istog dana ostali zaposleni su otišli na kolektivni godišnji odmor. Do 13. avgusta.

Slobodan Kostić u Utvi radi od 1976. godine. Poslednjih 15 godina predsednik je jedinog u Utvi - Samostalnog sindikata. Potpredsednik je Samostalnog sindikata metalaca Srbije. Kako je obavešten u petak je dobio otkaz.

- Od 7 članova odbora sindikata četvoro je među onima koji su pod otkazom. Među njima su i zamenik predsednika sindikata i šef štrajkačkog odbora. Prema mojim informacija otkaz su dobile i kolege kojima Utva više godina duguje dnevnice za rad u Iraku pa su tužili firmu. Ovakav potez smatramo direktnim atakom na sindikat. Odmazdom direktora Vuka Perića jer smo javno upozoravali na njegov loš odnos prema radnicima. Stalnim pretnjama otkazima i ostalim maltretiranjima kojima su Utvaši izloženi, kaže Slobodan Kostić.

Otpušteni predsednik sindikata koji je kao radnik Utve imao 18 direktor a kao predsednik sindikata borio se i pregovarao  sa njih četiri kaže da sadašnji direktor Vuk Perić u Utvi “najgori oblik mobinga u državnim firmama u Srbiji”.

Šta je navedeno u rešenjima o otkazu Slobodan Kostić i njegove kolege saznaće narednih dana kada rešenja direktora Vuka Perića budu i dobili. A zatim će se i videti šta će sve preduzeti.
MarketingNajnovije vesti