Protest u Azotari Foto: printscreen
Ekonomija

PANČEVO: Ševarlić, Dragaš i Janković na protestnom skupu ponudili pomoć da Azotara proradi

Izvor: 
013info Ned, 31/05/2020 - 18:19HIP Azotara amonijak ne proizvodi dve godine, a veštačko đubrivo tek nešto kraće. Sudbina ove državne kompanije u stečaju čiji proizovodi su strateški važni za srpsku poljoprivredu a tako i državu Srbiju – je neizvesna.

Protestno okupljanje, na kome su pokazali da su zainteresovani za obnavljanje proizvodnje, bivši radnici Azotare održali su u subotu, 30. maja.

Obratili su Im se narodni poslanik Miladin Ševarlić, ekonomista i bankar Branko Dragaš, i penzionisani policijski inspektor nekadašnji šef odseka za suzbijanje privrednog kriminala na području Južnog Banata ali i član radne grupe MUP-a Srbije koja se bavila nepravilnostima u poslovanju Azotare Siniša Janković.

Govornici su ukazali na značaj fabrike za proizvodnju amonijaka i veštačkog đubriva u poljoprivrednoj zemlji, i na posledice koje nerad Azotare prouzrokuje po Srbiju.

Okupljenim Azotarcima predloženo je da pomognu da se dobiju podaci o radu Azotare kako su besplatnu pomoć stručnjaka bila sačinjena studija o pokretanju proizvodnje i daljem poslovanju te fabrike.

Sledeće okupljanje najavljeno je za dve nedelje do kada bi taj dokument mogao biti sačinjen kako bi ga sami Azotarci predali nadležnima u Vladi Republike Srbije.

Azotara je u stečaju od jeseni 2018. godine, oko hiljadu radnika je tada dobilo otpremnine i obećanja da će proizvodnja veštačkog đubriva u skladu sa prilikama biti obnovljena – što se do sada nije dogodilo.

 
MarketingNajnovije vesti