Ekonomija

PANČEVO: Sindikat inženjera i tehničara Petrohemije umrtvio odnose, a zatražiće i odgovornost direktora Unkovića

Pančevo, Pet, 23/11/2018 - 07:15
Vladimir ĐokovićPosle otkazivanja protesta i potpisivanja sporazuma sa sindikatom “Pravda” da solidarna pomoć bude isplaćena u januaru reagovao je petrohemijski “Sindikat inženjera i tehničara” (SIT). Ovaj sindikat u Petrohemiji je reprezentativan, a deo je sindikalne centrale “Nezavisnost”. U otvorenom pismu SIT ironičnim tonom zahvaljuje generalnom direktoru Velimiru Unkoviću što je obezbedio Božićnu čestitku koja je inače do Kolektivnog ugovora.

- Hvala na solidarnoj pomoći, koja je inače deo Kolektivnog ugovora. Za to se ič ne pitate, već Vlada Srbije, a isplaćuju svi koji imaju finansijskih sredstava pa čak i nešto više nego što ćemo mi dobiti, zahvaljuje SIT.

Iz ovog sindikata zameraju direktoru što nisu obavešteni o dogovorima na Radnoj grupi za petrohemijski kompleks i što ih, kao potpisnike kolektivnog ugovora u Petrohemiji, nije obavestio o potpisivanju sporazuma.

- Još jednom hvala za ništa!!! Sve ove godine ste se pravili “mrtvi” za sve naše inicijative i dogovore. Gotovo sve što smo se dogovarali retko kada ste ispoštovali, na bezbroj pokrenutih inicijativa uglavnom niste odgovarali, a još manje realizovali, konstatuje dalje SIT.

Generalnog direktora optužili su i da pravi diskriminaciju među sindikatima. Pa ga ubuduće neće kontaktirati.

- E sada ste i Vi za nas “mrtvi”!!! Zaboravite na nas!!! Od sada će sa Vama komunicariti naš Granski sindikat industrije, energetike i rudarstva “Nezavisnost” koji ima nekoliko desetina hiljada članova kao i UGS “Nezavisnost” koji ima nekoliko stotina hiljada članova (za Vas broj članova očigledno ima presudnu ulogu) i jedan je od tripartitnih članova Socijalno ekonomskog saveta. Direktore, vidimo se u Ministarstvima Vlade kao i na Radnoj grupi. Tražićemo od UGS “Nezavisnost” da zahteva od Vlade Srbije i Ministarstva privrede da se pokrene pitanje odgovornosti za Vaše neodgovorno ponašanje kao i da se preispita da li ima kršenja Zaključka Radne grupe, poručili su iz SIT-a.

Ovaj petrohemijski sindikat direktorovo ponašanje ocenjuje kao “neprihvatljivo” jer “podstiče na radikalizaciju odnosa” među socijalnim partnerima “što je istovremeno nanosilo i štetu kompaniji”

- Ne zovite nas više! Prema onome što ste učinili za zaposlene tj. niste učinili (a mogli ste) Vi ste jedan od najgorih, ako ne i najgori direktor u istoriji Petrohemije!, zaključuje svoje javno obraćanje petrohemijski Sindikat inženjera i tehničara.

 
MarketingNajnovije vesti