Logo sindikata
Ekonomija

PANČEVO: Sindikat Rafinerije podržao štrajk upozorenja u Petrohemiji

Izvor: 
013info Sre, 19/08/2020 - 14:03Sindikalna organizacija Rafinerije nafte Pančevo u potpunosti podržava i razume razloge koji su naterali članstvo Samostalnog sindikata Petrohemije u desetodnevni štrajk upozorenja.

"Nije potrebno komentarisati Vašu ogorčenost činjenicom da 11 godina zaposleni nisu dobili povećanje osnovne zarade, što je u uslovima stalnog rasta troškova života postala ozbiljna pretnja za elementarnu egzistenciju radnika i njihovih porodica", navodi se u poruci podrške koju je potpisao predsednik Sindikata RNP Božo Dostić.

Kolege iz Rafinerije podsećaju i da je borba za povećanje plata u Petrohemiji borba svih zaposlenih u toj kompaniji - bez obzira da li i kom sindikatu pripadaju.

"Jedinstvo je važno kao preduslova svakoj borbi za bolje uslove rada, bolji materijalni položaj i dostojanstvo profesije, koje daje kredibilitet, potrebnu snagu i ravnopravan položaj u vođenju dijaloga sa donosiocima odluka", navodi se u poruci podrške.

Uz želju da što pre u Petrohemiji bude započet dijalog koji će rezultirati najboljim rešenjema  za interese radi Sindikat RNP obećao je da će pružiti svu moguću pomoć koju kolege u štrajku zatraže.

 
MarketingNajnovije vesti