Foto: wikimedia
Ekonomija

PANČEVO: Sindikat tvrdi da direktor Utve zlostavlja zaposlene i najavljuje sastanak na kapijama fabrike aviona

Pančevo, Pet, 10/08/2018 - 16:23
Vladimir Đoković 

 

Gradsko veće Saveza samostalnih sindikata Pančeva osudilo je postupke i odluke direktora “Utva avioindustrije” Vuka Perić koji je 14 radnika proglasio tehnološkim viškom i otpustio.       

- Veće SSS Pančeva  je zaključilo da je postupanje  v. d. Direktora Utve AI, Vuka Perića prema četrnaestorici radnika ove fabrike neprimereno, nedopustivo i da ima karakter klasičnog zlostavljanja zaposlenih. Takođe članovi Veća smatraju da je, za pomenute radnike, razlog prestanka radnog odnosa na osnovu tehnološkog viška  u stvari njihovo sindikalno delovanje , zatim zdravstveno stanje, kao i radni sporovi koje vode protiv firme, ocenjuje sindikat.

Kako je ocenjeno radi se o revanšizmu vd direktora  i nameri da se ugasi sindikat u Utva AI jer je među otpuštenima i predsednik sindikata u toj fabrici Slobodan Kostić kao i četiri člana odbora.

- Sindikalno veće pokrenulo je i inicijativu za održavanje zajedničkog sastanka članova  Veća Saveza samostalnih sindikata grada Pančeva i opština i Republičkog odbora sindikata metalaca Srbije, a koji bi se održao ispred fabrike Utve AI u Pančevu, odlučeno je.
MarketingNajnovije vesti