Novac Foto: PickPik
Ekonomija

PANČEVO: Vodovodu se duguje 3 miliona evra - 96 miliona dinara duga starije od tri godine

Izvor: 
013info Pet, 23/07/2021 - 11:47Gradski Vodovod i kanalizacija na kraju 2020. godine uknjižili su 359.7 miliona dinara potraživanja. Najveći dužnik je Opšta bolnica Pančevo na koju otpada 10,2  odsto duga, što je 36,8 miliona dinara, a slede odavno u stečaju Staklara, Tesla i Trgoprodukt, sa dugovima od 10,8 do 8,5 miliona dinara.
 
Na spisku krupnih dužnika su i Mesopromet, Ministarstvo odbrane za kasarnu Stevica Jovanović što se navodi je tuženo, Minel prehrambena oprema, Vojvodina Starčevo, JKP Mladost, Dom zdravlja, ATP, kao i Kazneno popravni zavod, Gerontološki centar, Panelektro, JKP Zelenilo, HI Panonija, ali i Građevinsko preduzeće Kotež.
 
U godišnjem izveštaju se vodi čitava kategoriju dužnika kao „ostali kupci“, opisani kao „pravna lica i građani“, a oni zajedno duguju 251,8 miliona dinara što je 69.9 odsto ukupnih potraživanja.
 
U vremenskoj strukturi duga ka Vodovodu čak 96,4 miliona dinara je dug stariji od tri godine. Kako se do njega došlo, i koliko je tome kumovala i poslovna politika gradskog preduzeća nije jasno. Možda bi bilo jasnije kada bi se objavilo ko je ko u toj strukturi duga.MarketingNajnovije vesti