Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

PETROHEMIJA PANČEVO: Dekompozicija u Fabrici polietilena niske gustine - posledica zvučni efekat i sagorevanje na izduvnoj cevi reaktora

Izvor: 
013info Pon, 26/10/2020 - 22:58
Na molbu portala 013info HIP Petrohemija je izdala saopštenje o večerašnjem događaju u fabrici.

Večeras, prilikom starta reakcije u fabrici PENG, oko 21.05 došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine, saopšteno je iz HIP Petrohemije.

 Kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na izduvnoj cevi reaktora. S obzirom na to da je pojava dekompozicije predviđena tehnološkim postupkom prilikom ovakvih događaja ne dolazi do materijalne štete i ugrožavanja radne i životne sredine. U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici PENG, u HIP-Petrohemiji, je izuzetno mali i u proseku iznosi jedna do dve godišnje.

Zaposleni u HIP-Petrohemiji odreagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene. Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, a uskoro se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG. 

 
MarketingNajnovije vesti