Petrohemija Foto: Petrohemija
Ekonomija

PETROHEMIJA PANČEVO: Dobro poslovanje i uticaj starosne strukture zaposlenih na stabilnost kompanije

Izvor: 
013info Čet, 29/07/2021 - 13:15Nadzorni odbor HIP Petrohemije ocenio je da ta kompanija za pola godine ostvarila dobre rezultate i izrazio zabrinutost zbog starosne strukture zaposlenih koja može uticati na stabilnost kompanije. 
 
U Informatoru je objavljeno da je za pola godine bruto profit Petrohemije iznosi 3,75 milijardi dinara, a da je neto rezultat pozitivan u iznosu od 3,34 milijarde. 
 
Nadzorni odbor  je konstatovao da je to bolje u odnosu na isti period prošle godine i biznis plan za ovaj period.  
 
Navedeno je da u Petrohemiji zaključno sa 30. junom ima 1265 zaposlenih, i ocenjeno da je  starosna struktura nepovoljna. 
 
Petrohemiju je u ovom periodu napustilo 50 zaposlenih, a NO je zbog ovakvog stanja izrazio zabrinutost za stabilnost kompanije. 
 
Dat je nalog Izvršnom odboru direktora da u što kraćem roku započne proces izrade nove sistematizacije, organizacione šeme i opisa poslova svih zaposelnih. 
 
Nadzorni odbor  je usvojio i drugi rebalans budžeta koji pokazuje da će Petrohemija  do kraja godine poslovati pozitivno, kao i izveštaj o statusu investicija. 
 
Kako se navodi u drugom kvartalu, uspešno završen remont, u okviru koga su završeni investicioni projekti: uvođenje SCADA sistema u Elektrosnabdevanje, kapitalni remont ekstrudera u Fabrici PENG, i sanacija pregrejača u Etilenu. 
 MarketingNajnovije vesti