Ekonomija

Poljoprivrednici Dolova najavili protest

Izvor: 
Dragan Vujačić Pon, 19/08/2019 - 20:37Udruženje poljoprivrednika „Dolovački paori" najavili su protest zbog izuzetno niske cene suncokreta koja je ponuđena od strane „Viktorija grupe". Umesto 26 dinara, poljoprivrednici zahtevaju 37 dinara za kilogram suncokreta, kako ne bi beležili gubitke u proizvodnji.
Na zatraženi sastanak sa ministrom poljoprivrede Nedimovićem i uljarima, gde bi izneli argumente,kako paopri tako i uljari, niko im ne odgovara. Paori su nezadovoljni i u drugim mestima, ali su Dolovci prvi koji su se oglasili da će u nedelju, 25. avgusta u 10 časova protestvovati kod Nadele na putu za Bavanište, odnosno Dolovo.
- Nigde na otkupnim mestima nema cene suncokreta, već je reč o akontnim cenama. Međutim, kada mi predamo robu možemo se pozdraviti s njom. Država ne brine o poljoprivrednicima, a neophodno je da se uključi i ne dozvoli monopole,-kaže Marko Bojtar, predsednik Udruženja „Dolovački poljoprivrednici".
Dragan Đurđev i Nikola Nikolić, paori iz Dolova ukazuju da je žetva suncokreta počela, da je ponuđena cena niska, a da će od protesta odustati ukoliko se ponudi cena od 37 dinara za kilogram uljarice.
 
 MarketingNajnovije vesti