Bodiroga
Ekonomija

Predsednik Socijalno ekonomskog saveta Pančeva: Mere Vlade samo prvi korak – potrebna strategija očuvanja radnih mesta

Izvor: 
013info Sre, 08/04/2020 - 08:49


Predsednik Socijalno ekonomskog saveta Pančeva Milanko Bodiroga  ocenio je da su mere Vlade Srbije na umanjenju ekonomskih posledica pandemije jedini moguć prvi korak i dodao da Srbiji treba izrada dugoročne strategije sa osloncem na sopstvene resurse.

“U ovom trenutku treba reći, da su mere koje Vlada preduzima prvi korak koji je u ovom trenutku jedini moguć. Drugi korak, po mom mišljenju, treba biti izrada dugoročne strategije očuvanja privrede i radnih mesta sa osloncem na sopstvene resurse, jer samo tako možemo pogledati u budućnost”, rekao je on.

Sadašnje mere on ocenjuje kao prvi korak amortizovanja problema koji nas očekuju u bliskoj budućnosti.

“Osnovno pitanje je : Koliko vremena će nam biti potrebno da se realni sektor konsoliduje?”, navodi on.

Sada je izvesno da će naša ekonomija morati da prati globalne ekonomske tokove koji će, po svemu sudeći menjati svoj kurs, smatra Bodiroga.

“ Prema tome, kao i privreda, tako i tržište rada neće funkcionisati na istim principima kao do sada. To podrazumeva smanjenu potrebu za radnom snagom, kao i još veću migraciju radne snage ka zemljama koje će, s obzirom na stepen  razvijenosti brže prebroditi krizu. I to je ono što nas brine”, zaključio je on.

 
MarketingNajnovije vesti